κρεπες με μερεντα και ανθοτυρο






ΥΛΙΚΑ
  • 2 αυγά θερμ. δωμ.
  • 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1 + 1/4 φλ. γάλα φρέσκο
  • 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο και κρύο
 
Για τη γέμιση
  • 200 γραμμάρια μερέντα
  • θρυμματισμένα μπισκότα προαιρετικά
  • 150 γραμμάρια ανθότυρο
  • κανέλα

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε τα υλικά για τις κρέπες φτιάχνοντας ένα μείγμα απαλό.
  2. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι 30εκ. το αλείφουμε με βούτυρο, ρίχνουμε κουταλιές απ' το μείγμα να απλωθεί στον πάτο, ψήνουμε να ροδίσει, τη γυρνάμε με σπάτουλα κι από την άλλη πλευρά.
  3. Αφού είναι έτοιμες όλες τις σερβίρουμε αλείφοντας μια ελαφριά στρώση ανθότυρο και από πάνω αρκετή μερέντα. Τρίβουμε τέλος μπισκότα από πάνω  πασπαλίζω με κανέλα και τυλίγουμε την κρέπα.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις