ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ




ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
  • 1 1/2 φλιτζ. αλεύρι
  • 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
  • 3/4 φλιτζ. λιωμένο βούτυρο
  • 2 αυγά 
  • 1/2 κούπα γιαούρτι ( γεμίζω την υπολοιπη κούπα με νερό )
  • 1/2 κ.γ. μπείκιν πάουντερ
  • 1/4 κ.γ. σόδα
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • ξύσμα από 1 λεμόνι και 1 μανταρίνι
  • 2 βανίλιες
  • 1/2 κούπα κακάο

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
Σε ένα μπολ κοσκινίζω το αλεύρι , με το μπείκιν ,  τη σόδα , το κακάο και το αλάτι . Σε ένα άλλο μπολ βάζω όλα  τα υγρά υλικά , προσθέτω τη ζάχαρη και ανακατεύω με τον αυγοδάρτη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτω το αλεύρι  , το ξυσμα από το λεμόνι και το μανταρίνι και ανακατεύω με μία σπάτουλα. Το μείγμα γίνεται πηχτό. Βουτυρώνω και αλευρώνω μία στρογγυλή φόρμα των 25 εκ. , ρίχνω μέσα το μείγμα και το απλώνω με τη βοήθεια της σπάτουλας.  ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 25 λεπτά και ελέγχω με μία οδοντογλιφίδα. Βγάζω το παντεσπάνι από το φούρνο και το αφήνω να κρυώσει πάρα πολύ καλά. Αφού κρυώσει το κόβω στην μέση και απλώνω με μία σπάτουλα την κρέμα . Μετά σκεπάζω με το υπόλοιπο παντεσπανι. Ετοιμάζω την γκανάζ..
Με ένα πινελάκι ή με ένα κουτάλι απλώνω τη σοκολάτα πάνω από το παντεσπάνι . Το βάζω στο ψυγείο για να παγώσει και απολαμβάνω ....


 ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΓΚΑΝΑΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ :
Λιώνω μια σοκολάτα κουβερτούρα σε μπεν μαρί για να μην κολλήσει με ένα φλιτζανάκι του καφέ γάλα.

Για την κρέμα πορτοκάλι
  • Πορτοκάλια 500 γρ από τον χυμό τους
  • Ζάχαρη 80 γρ
  • Κορν φλαουρ 60 γρ
  • Πορτοκάλι 1 μόνο το ξύσμα τριμμένο

Για την κρέμα : Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον χυμό μας μαζί  με το κορν φλάουρ, ανακατεύουμε με σύρμα να διαλυθεί καλά, σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε την ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού ,   (δοκιμάζουμε αν είναι ξινό να προσθέσουμε λίγη ζάχαρη ακόμη), ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα μας και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς ώστε να την βάλουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις