Πολιτικα σαραγλι
ΥΛΙΚΑ
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 100 γρ. ψίχα καρύδι αλεσμένο
- 250 γρ. βούτυρο γάλακτος λιωμένο
Για το σιρόπι
- 400 γρ. ζάχαρη
- 250 γρ. νερό
- 2 κ.σ. μέλι
- ½ πορτοκάλι ακέρωτο
- 1 ξύλο κανέλα
Απλώνουμε δυο φύλλα στον πάγκο, το ένα πάνω στο άλλο. Πασπαλίζουμε το φύλλο με ψίχα καρύδι, ρολλάρω το ένα φύλλο. Τοποθετώ αυτό το φύλλο πάνω στο άλλο,το πασπαλίζω με καρύδι και τα ρολλάρω . Με παρόμοιο τρόπο φτιάχνουμε και τα υπόλοιπα σαραγλί.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς , στον αέρα. Λιώνουμε το βούτυρο. Κόβουμε το σαραγλί μέχρι κάτω, σε φέτες 1,5 – 2 εκατοστών. Περιχύνουμε σιγά σιγά όλο το βούτυρο, φροντίζοντας να αλείψουμε πολύ καλά όλη την επιφάνεια.
Ψήνουμε στην μεσαία σχάρα του φούρνου, για 60 λεπτά, μέχρι να ροδίσει πολύ καλά το φύλλο .
Φτιάχνουμε το σιρόπι. Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Από την ώρα που θα πάρει βράση, βράζουμε για 3 λεπτά. Το αφήνουμε λίγα λεπτά στον πάγκο να κοπεί ο βρασμός του. Όπως το βγάζουμε καυτό από το φούρνο, το σιροπιάζουμε σιγά σιγά με μια κουτάλα, μέχρι να πιει όλο το σιρόπι.
Προσοχή, όχι όλο το σιρόπι μαζί. Λίγο λίγο. Αφήνουμε το σαραγλί να κρυώσει τελείως και να παγώσει το σιρόπι κι έπειτα σερβίρουμε.
TIPS
ΠΡΟΣΟΧΗ !!
Οταν θα λιώσετε το βούτυρο θα αφαιρέσετε τα ασπρα κομμάτακια που θα βγουν στην επιφάνεια γιατί αν δεν τα βγάλεται το σαραγλί σας θα φάινεται σε κάποια σημεία σαν καμμένο διότι καίγεται το γάλα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου