3/4 φλιτζανιού του τσαγιού κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα
1/2 ματσάκι δυόσμο ή μαϊντανό
αλεύρι (για το αλεύρωμα)
αλάτι
πιπέρι
σπορέλαιο ή ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Για το ντιπ γιαουρτιού
200 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι
ένα κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
μισή σκελίδα σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε τα καρότα, τα καθαρίζουμε και τα τρίβουμε στη χοντρή πλευρά
του τρίφτη μαζί με τα κολοκύθια. Τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι, τα
βάζουμε σε σουρωτήρι και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά.
Στη συνέχεια τα στύβουμε μέσα στις παλάμες μας και τα ρίχνουμε σ'
ένα βαθύ μπολ. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το τρίβουμε στον τρίφτη, το
στύβουμε και το βάζουμε στο μπολ με τα κολοκυθάκια.
Προσθέτουμε το αυγό, το τυρί, το δυόσμο ή το μαϊντανό, τη φρυγανιά αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ανακατεύουμε με τα χέρια μας, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Εάν
το μείγμα δεν είναι αρκετά σφιχτό, μπορούμε να προσθέσουμε λίγη ακόμη
φρυγανιά.
Το τοποθετούμε σκεπασμένο στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξει και να πλάθεται πιο εύκολα. Βάζουμε σ’ ένα ρηχό πιάτο αλεύρι.
Πλάθουμε με το μείγμα κεφτεδάκια μετρίου μεγέθους και τα
αλευρώνουμε. Στη συνέχεια σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε μπόλικο ηλιέλαιο να
κάψει.
Τηγανίζουμε τους καροτοκεφτέδες στο καυτό λάδι και από τις δύο
πλευρές σε δυνατή φωτιά για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να πάρουν ωραίο
χρυσοκόκκινο χρώμα.
Τους τοποθετούμε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Σερβίρουμε χλιαρούς και γαρνίρουμε με κλαδάκια δυόσμου ή μαϊντανού και
το ντιπ γιαουρτιού.
Για το ντιπ γιαουρτιού
Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα σαν αλοιφή.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου