ζεβρα κεικ με κρεμα φουντουκιου




ΥΛΙΚΑ
  1. 5 αυγά
  2. 2 κούπες ζάχαρη
  3. 3/4 κούπα σπορέλαιο
  4. 3 κούπες αλεύρι
  5. 1 κούπα γάλα
  6. 2 μπέικιν
  7. 3 βανίλιες 
  8. 3 κ.σ. κακάο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε τα πρώρα 7 υλικά μαζί σε ένα μπολ για 5 λεπτά. Χωρίζω τη ζύμη στα δύο. Στο ένα μείγμα προσθέτω το κακάο και ανακατεύω μέχρι να ομογενοποιηθεί. Σε ένα ταψί των 25 εκ. ξεκινώντας από το κέντρο αρχίζω να ρίχνω μία κουταλιά απο το κάθε μείγμα ( εναλλαξ -ρίχνω τη μία κουταλιά και ακριβώς πάνω σε αυτή ρίχνω την επόμενη και συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο, σιγά σιγά το μείγμα απλώνει σε όλο το ταψί και στο τέλος σχηματίζονται ομόκεντροι κύκλοι από το κάθε μείγμα) .

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
  • 1 ζαχαρούχο
  • 1/2 αγελαδινό βούτυρο
  • 100 γρ. φουντούκια ψημένα , τριμμένα ( κράταω λίγα για μετά

Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ μέχρι να γίνει μια σφιχτή κρέμα.


Μόλις βγει το κεικ από το φούρνο , το αφήνω να κρυώσει πολύ καλά , το κόβω στη μέση ,απλώνω τη μισή κρέμα  και το σκεπάζω. Αλείφω την υπόλοιπη κρέμα πάνω από το κεικ και πασπαλίζω με το τριμμένο φουντούκι.

ΨΗΝΩ ΣΤΟΥΣ 170 ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ 40 -45 ΛΕΠΤΑ ΕΛΕΓΧΩ ΜΕ ΜΙΑ ΟΔΟΝΤΟΓΛΙΦΙΔΑ .

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις