τουρτα με σοκολατενια βαση και σαντιγι με λευκη σοκολατα
ΥΛΙΚΑ
- 100γρ. κακάο
- 300γρ. ζάχαρη
- 150γρ. ηλιέλαιο
- 3 αυγά
- 2 βανίλιες
- 300γρ. αλεύρι
- 2 κ.γ. μπεικίν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.γ. nescafe
- άχνη ζάχαρη
- 1 σαντιγι
- 1 λευκή σοκολάτα
- 1 πακέτο μπισκότα τύπου όρεο
- 1 τυρί κρέμα
- άχνη ζάχαρη
- ξύσμα πορτοκάλι
- 2 βανίλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύω με σύρμα το κακάο, τη ζάχαρη και το λάδι. Ρίχνω ένα ένα τα αυγά ( κάθε ένα το ανακατεύω για 20 '' ) . Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύω το αλεύρι , τις βανίλιες , το αλάτι , το μπεικίν και το nescafe. Ενώνω τα δύο μείγματα και τα ανακατεύω με ένα κουτάλι. Το σκεπάζω με μία μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για 30 λεπτα. ( το μείγμα πρέπει να είναι απαλό σαν πλαστελίνη ).Ρίχνω το μείγμα σε μία αποσπόμενη φόρμα με λαδόκολλα. Το ψήνω στους 180 βαθμούς ( αντίσταση + αέρας ) για 8 λεπτά. Λιώνω τη λευκή σοκολάτα. Χτυπάω τη σαντιγί με τυρί κρέμα και ρίχνω μέσα τη λευκή σοκολάτα , το χτυπάω για λίγο ακόμα. Σπάω τα μπισκότα και ρίχνω μέσα στο μείγμα τα μπισκότα ,τις βανίλιες ,το ξύσμα πορτοκάλι και την άχνη ζάχαρη ( ρίχνω λίγο και δοκιμάζω ). Ρίχνω τη σαντιγί πάνω από το κείκ και το βάζω στο ψυγείο . Σερβίρω και απολαμβάνω !!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου