Κοκινιστο με τηγανιτες πατατες και σως φετας




ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα

  • 1 κιλό κρέας ποντίκι
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι ή λίγο αποξηραμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 φλ. ντοματάκια κονκασέ
  • 1½ φλ. ζωμός κρέατος ή νερό
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • 1/4 φλ. κόκκινο ξηρό κρασί
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 τηγανιές πατάτες 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε το κοκκινιστό μοσχάρι, αφήνοντας το κρέας για 35΄-40΄ να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Κόβουμε τις σκελίδες σκόρδου . Με μυτερό μαχαίρι ανοίγουμε τρύπες γύρω γύρω από το μοσχάρι και μπήγουμε τα κομματάκια του σκόρδου. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μικρή κατσαρόλα, ίσα που να χωράει το κρέας. Το ροδίζουμε καλά απ’ όλες τις πλευρές για περίπου 10΄.
Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τον τρίβουμε με κουτάλα στη βάση της κατσαρόλας. Σβήνουμε με το κρασί και ντεγκλασάρουμε την κατσαρόλα τρίβοντας τη βάση της. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ντομάτες, θυμάρι, ζωμό, κρασί , ζάχαρη. Μόλις πάρει βράση σκεπάζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Σιγοβράζουμε για 2 ώρες, έως ότου μαλακώσει το κρέας. Αλατοπιπερώνουμε προς το τέλος του βρασμού
Σερβιρω το κοκινιστό με τις πατάτες και σως φέτας


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ ΦΕΤΑΣ
  • 4 κ.σ. γιαούρτι
  • 100 γρ. φέτα σκληρή ( τριμμένη στο τρίφτη , από εκεί που τρίβουμε το κεφαλοτύρι )
  • λάδι 
  • λεμόνι
  • μία κοφτή κουταλιά μαγιονέζα
  • αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προσθέτω όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύω πολύ καλά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις