Γρηγορο γλυκο ψυγειου με σπιτικη καραμελα
Ευκολα , γρηγορα , νοστιμα !!!
Υλικά συνταγής
Για τη βάση μπισκότου:
110 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ ή digestive
80 γρ. βούτυρο, λιωμένο
50 γρ. τριμμένα φουντούκια
50 γρ. τρούφα σοκολάτας
Για τη γέμιση:
2 φακελάκια κρέμα στιγμής βανίλια
Ποσότητα γάλατος για τις κρέμες στιγμής [σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία]
1 ζελατίνη σε σκονη
Για το γλάσο καραμέλας:
1 κούπα καστανή ζάχαρη
1 κούπα κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές βούτυρο
1 κουταλάκι καστερ παουντερ
Εκτέλεση συνταγής
Παίρνουμε ένα βαθύ ταψάκι 24 εκ., τοποθετούμε μέσα, και στα τοιχώματα, μεμβράνη ή λαδόχαρτο, βουτυρώνουμε ελαφρά με τη βοήθεια ενός πινέλου και το αφήνουμε στην άκρη.
Για τη βάση:Αλέθουμε τα μπισκότα στο multi μέχρι να γίνουν σχεδόν [όχι τελείως] σκόνη, τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ, τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο , προσθέτουμε τα τριμμένα φουντούκια και τη τρούφα σοκολάτας και ανακατεύουμε πάλι να ομογεοποιηθούν. Αδειάζουμε το μείγμα του μπισκότου στο ταψάκι. Το απλώνουμε στη βάση, πιέζοντάς το, ώστε να γίνει μια συμπαγής βάση. Το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
Για τη γέμιση: Φτιάχνουμε τις κρέμες στιγμής σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Βάζουμε τη ζελατίνη μέσα στις κρέμες και ανακατέυουμε αφού την έχουμε διαλύσει σε 2-3 κ.σ. κρύο νερό.
Ανακατεύουμε πολύ απαλά να ενσωματωθούν τα υλικά. Μεταφέρουμε το μείγμα πάνω στη μπισκοτένια βάση μας και το αφήνουμε και πάλι στο ψυγείο να παγώσει.
Για το γλάσο καραμέλας:Βάζουμε σε κατσαρόλι ή σε τηγάνι με βαρύ πάτο τη ζάχαρη σταδιακά, κουταλιά- κουταλιά, περιμένοντας κάθε φορά να λιώσει η πρώτη δόση για να προσθέσουμε και άλλη, μέχρι να πάρει το χρώμα της καραμέλας ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε το βούτυρο συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 2′ περίπου μέχρι να λιώσει.
Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ενσωματωθούν. Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το καστερ πσουντερ Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί το καστερ παουντερ και ξαναβάζουμε σε μέτρια φωτιά να σιγοβράσει για λίγο ακόμα, μέχρι να πήξει ελαφρά. Αφήνουμε το γλάσο να κρυώσει.
Όταν κρυώσει, το περιχύνουμε πάνω στη κρέμα, στο κρύο πλέον γλυκό μας, το ισιώνουμε με μια μαρίζ και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει και το γλάσο καραμέλας. Όταν κρυώσει, ξεφορμάρουμε, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε
Βρειτε το βιντρο της συνταγης : https://www.google.gr/search?q=γλυκο+ψυγειου+με+σπιτικη+καραμελα&client=tablet-android-samsung&biw=601&bih=962&tbm=vid&prmd=ivn&source=lnms&sa=X&ved=0ahUKEwigqYmyweTZAhWUyKYKHR16COsQ_AUIECgC
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου