ρολακια με μεσογειακη γευση
Ρολάκια που γίνονται και νηστίσιμα
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζυμη
- 300 γρ χλιαρο νερο
- 1 κοφτο κουταλακι αλατι
- 1-2 κουταλακια λαδι
- Αλεύρι οσο παρει για να γινει μια σφιχτη ζυμη
- 1 φακελακι μαγια
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Σε ενα μπολ βαζω το χλιαρο νερο , προσθέτουμε τη μαγια, το αλατι , το λαδι και το αλευρι οσο παρει μεχρι να γινει μια σφιχτη ζυμη. Μετα την αφηνω να φουσκωσει μεχρι να διπλασιαστεί σε ογκο και μετα την ανοιγω σε φυλλο . Ανοίγω το ζυμάρι σε τετράγωνο φύλλο ( σχετικά λεπτό ) , πασπαλίζω με λάδι και ρίγανη . Απλώνω τη ντομάτα κομμένη σε κομματάκια , τις ελιές και το τυρι φέτα ( προαιρετικά ). Τυλίγω σε ρολό και κόβω τη ζύμη σε ρολάκια την 2 εκατοστών. Απλώνω μια λαδόκολλα σε ένα ταψί , τα τοποθετώ στο ταψί και τα πιέζω ελαφρά από πάνω. Τα αφήνω να φουσκώσουν για 15 λεπτά . Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 βαθμούς για 7-8 λεπτά.
Σε ενα μπολ βαζω το χλιαρο νερο , προσθέτουμε τη μαγια, το αλατι , το λαδι και το αλευρι οσο παρει μεχρι να γινει μια σφιχτη ζυμη. Μετα την αφηνω να φουσκωσει μεχρι να διπλασιαστεί σε ογκο και μετα την ανοιγω σε φυλλο . Ανοίγω το ζυμάρι σε τετράγωνο φύλλο ( σχετικά λεπτό ) , πασπαλίζω με λάδι και ρίγανη . Απλώνω τη ντομάτα κομμένη σε κομματάκια , τις ελιές και το τυρι φέτα ( προαιρετικά ). Τυλίγω σε ρολό και κόβω τη ζύμη σε ρολάκια την 2 εκατοστών. Απλώνω μια λαδόκολλα σε ένα ταψί , τα τοποθετώ στο ταψί και τα πιέζω ελαφρά από πάνω. Τα αφήνω να φουσκώσουν για 15 λεπτά . Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 βαθμούς για 7-8 λεπτά.
TIP
Πριν τα ψήσω ρίχνω με λίγο λάδι.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου