ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ ΣΥΝΤΑΓΗ 2 ΣΕ 1
ΔΙΠΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ
ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΜΑΦΙΝΣ ΚΑΙ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ !!
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ
- 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη ( 1 φλιτζ. ζάχαρη αν κάνω μάφιν )
- 2-1/4 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1-1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα σε σκόνη
- 2 ολόκληρα μεγάλα αυγά
- 3/4 φλιτζανιού πλήρες γάλα - 180 γραμμάρια
- 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
- 2 ολόκληρα μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια
- Ζάχαρη άχνη (προαιρετικά, για πασπάλισμα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι.
- Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπάμε τα αυγά με ένα πιρούνι, στη συνέχεια, προσθέστε το γάλα, το λιωμένο βούτυρο και τη βανίλια. Ανακατεύετε το μείγμα με το αλεύρι μαζί με το με μείγμα από το γάλα μέχρι να γίνει ένας απαλός χυλός.
- Στη συνέχεια προσθέτετε τα ψιλοκομμένα μήλα και ανακατεύετε απαλά με μια σπάτουλα. Ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι ή μια κατσαρόλα με αρκετό λαδι
- Για να τσεκάρετε αν είναι έτοιμο για τηγάνισμα θα ρίξετε ένα μικρό κομματάκι από τους λουκουμάδες μέσα στο αρκετά ζεστό λάδι και θα δείτε αν είναι έτοιμο όταν αρχίζει και το τηγανίζει.
- Στη συνέχεια με ένα κουταλάκι του γλυκού κάνετε μπαλάκια από λουκουμάδες και τα ρίχνετε στο λάδι. Τηγανίζουμε για 2 1/2 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά μέχρι να αποκτήσουν ένα σκούρο καφέ χρώμα οι λουκουμάδες μας.
- Τέλος στραγγίζετε τους λουκουμάδες σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και σερβίρετε ζεστούς με άχνη ζάχαρη.
TIP : ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ ΜΑΦΙΝΣ!!! ( για 12 -16 κομμάτια , τα ψήνω στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά , πασπαλίζω με άχνη και κανέλα)
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου