Κοκκινιστο με τορτελινια


                                   
                                 Για το κυριακάτικο τραπέζι !!!

ΥΛΙΚΑ

  • 1.200 γραμ. μοσχάρι σπάλα ή κιλότο σε μερίδες
  • 3-4 σκ. σκόρδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι (πολύ ψιλοκομμένο)
  • 2 καρότα
  • 1 κ.σ. πελτέ
  • 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • λίγο νερό ζεστό (ή ζωμό κρέατος)
  • μπαχάρι
  • 1 πακέτο τορτελίνια
  •  κεφαλοτύρι (ψιλοτριμμένο)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το μοσχάρι κοκκινιστό με τορτελίνια , ψιλοκόβουμε πρώτα τα σκόρδα και το κρεμμύδι και τα τσιγαρίζουμε. Στην συνεχεια κόβουμε το κρέας σε μερίδες και το τσιγαρίζουμε μαχί με το σκόρδο.
Το ροδίζουμε ελαφρά χαμηλώνουμε τη φωτιά. Ρίχνουμε τα λαχανικά και τα αφήνουμε να μαραθούν. Προσθέτουμε τον πελτέ και τρίβουμε την κατσαρόλα. Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε σχεδόν να εξατμιστεί.
Βάζουμε το κρέας με όλα τα ζουμάκια του ξανά στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τις ντομάτες αλεσμένες. Αφήνουμε να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε λίγο νερό ή ζωμό. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να πυκνώσει η σάλτσα ( μία με μιάμιση ώρες )
 Αρωματίζουμε με λίγα μπαχαρικά για λίγο. Αλατοπιπερώνουμε προς το τέλος του βρασμού. Σερβίρουμε με τορτελίνια και κεφαλοτύρι.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις