Μεζεδακι με χωριατικο λουκανικο και κοτόπουλο
Μεζεδάκι για ουζάκι και όχι μόνο ...
ΥΛΙΚΑ1 στήθος κοτόπουλο
1 χωριάτικο λουκάνικο
1 κρεμμύδι
1 κουτάκι σάλτσα ντομάτα
1 μικρό ποτηράκι λευκό κρασί
2 κ.σ. κοφτές αλεύρι
Αλάτι
Πιπέρι
1 πράσινη πιπεριά και 1 κόκκινη πιπεριά
Ρίγανη
Σκληρή φέτα για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβω το κοτόπουλο σε λωρίδες , πασπαλίζω με το αλεύρι και ανακατεύω ( με αυτό τον τρόπο στο τσιγάρισμα το κοτόπουλο αποκτά μία κρούστα που το κρατάει ζουμερό ) . Ψιλοκόβω το κρεμμύδι και τσιγαρίζω σε ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει . Προσθέτω το λουκάνικο σε κομματάκια , τις πιπέριες , μόλις πάρουν χρώμα προσθέτω και το κοτόπουλο , συνεχίζω το ανακάτεμα για 2 λεπτά . Σβήνω με το κρασί και αλατοπιπερώνω. Μόλις εξατμιστεί το κρασί προσθέτω τη σάλτα ντομάτα. Το αφήνω να βράζει για 5 - 6 λεπτά και το τελειώνω στο φούρνο. Ρίχνω το περιέχομενο του τηγανιού σε ένα πυρεξ , πασπαλίζω με λίγη φέτα και ρίγανη. Τοποθετω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει ελαφρά η φέτα. ( η ίδια διαδικασία μπορεί να γίνει και στο τηγάνι , ρίχνωντας τελευταία στιγμή τη φέτα και σκεπάζωντας με ένα καπάκι φια να λιώσει η φέτα )
Προτείνω όμως να ακολουθήσετε τη διαδικασία του φούρνου , έτσι γίνεται πιο νόστιμο . Σερβίρετε σκέτο , με ουζάκι , με ρύζι ή πατάτες.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου