Τσουρεκι με γλασο λευκης και μαυρης σοκολατας
Γιατί μετά την νηστεία επιβάλλεται κάτι πολύ νόστιμο !!!!
ΥΛΙΚΑ:
Για το προζύμι:
- 120 γρ. νωπή μαγιά
- 200 γρ. νερό
- 200 γρ. αλεύρι για τσουρέκι (υψηλής περιεκτικότητας σε γλουτένη)
Για το τσουρέκι:
- 200 γρ. βούτυρο
- 450 γρ. ζάχαρη ή 2-2,5 φλιτζάνια
- 4 αβγά
- 100 γρ. γάλα
- 100 γρ. χυμό πορτοκαλιού
- 1 κ.γ. μαστίχα
- 2 κ.σ. μαχλέπι
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 3 βανίλιες
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 1 κιλό αλεύρι (υψηλής περιεκτικότητας σε γλουτένη)
- 60 γρ. ηλιέλαιο
- 2 λευκές σοκολάτες
- 1 μαυρη σοκολατα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Φτιάχνετε ένα προζύμι αναμειγνύοντας το αλεύρι, τη μαγιά, το νερό και αφήνετε να φουσκώσει και να διπλασιαστεί η ζύμη. Τοποθετήστε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο, τα αβγά, τη ζάχαρη, το γάλα, το χυμό, το ξύσμα πορτοκαλιού, τις βανίλιες, το μαχλέπι, το αλάτι, τη μαστίχα και ανακατέψτε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσουν τα υλικά.
Ρίξτε το χλιαρό μείγμα στο αλεύρι, ενσωματώστε καλά και προσθέστε το προζύμι. Ζυμώστε πολύ καλά (στο μίξερ χρησιμοποιήστε το γάντζο) και τέλος προσθέστε λίγο λίγο το ηλιέλαιο. Αφήστε στην άκρη να φουσκώσει και να τριπλασιαστεί ο αρχικός όγκος της ζύμης. Ύστερα ζυμώστε, ξεφουσκώνοντας τη ζύμη και πλάστε σε κοτσίδες. Τοποθετήστε τα τσουρέκια σε λαμαρίνες με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και αφήστε τα να φουσκώσουν 2,5 φορές του αρχικού όγκου.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 18 - 20 λεπτά (έτσι θα παραμείνουν ζουμερά και δεν θα στεγνώσουν ) Στην συνέχεια λίωνω τις σοκολάτες ξεχωριστα σε μπεν μαρι ,αφού πρώτα προσθέσω μια κουταλιά σπορέλαιο
Μόλις κρυώσουν τα τσουρεκια ρίχνω από πάνω το γλάσο σοκολάτας ,με ένα κουταλάκι .
Μόλις κρυώσουν τα τσουρεκια ρίχνω από πάνω το γλάσο σοκολάτας ,με ένα κουταλάκι .
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου