Παστιτσιο με τυρι
Ελαφρύ παστίτσιο με μπεσαμελ ναι και όχι !
ΥΛΙΚΑ
- 1 πακέτο (500 γραμ.) χοντρά μακαρόνια για παστίτσιο
- 1/3 φλ. ελαιόλαδο
- Τυρί φέτα
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη μπεσαμέλ
- 100 γραμ. βούτυρο
- 2 αυγά
- 100 γραμ. αλεύρι
- 1 λίτρο γάλα
- 1/2 κρεμμύδι
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά βράζουμε τα ζυμαρικά 2-3 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφεται στην συσκευασία τους. Αφού στραγγίσουμε καλά τα μακαρόνια, ρίχνουμε μέσα μια κουταλιά βούτυρο και ανακατεύουμε απαλά για να λιώσει με τη ζέστη των μακαρονιών.
ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
Καρφώνουμε τα γαρίφαλα στο κρεμμύδι και το βάζουμε με το γάλα σε κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά, να ζεσταθούν.
Σε κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το αλεύρι και με σύρμα ανακατεύουμε για λίγα λεπτά να ψηθεί το αλεύρι. Αφαιρούμε το κρεμμύδι από το γάλα και αποσύρουμε την κατσαρόλα με το ρου (αλεύρι – βούτυρο) από τη φωτιά. Ρίχνουμε μέσα λίγο ζεστό γάλα και με σύρμα ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί το αλεύρι. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο γάλα.
Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να δέσει και να πήξει ανακατεύοντας τακτικά με το σύρμα. Αλατοπιπερώνουμε και τρίβουμε λίγο μοσχοκάρυδο , προσθέτω τα αυγά και ανακατεύω.
Απλώνουμε τα μακαρόνια στο πυρεξ. Πασπαλίζουμε με τριμμένη φέτα και ρίχνουμε απο πάνω τη μπεσαμελ και μετά λίγο κεφαλοτύρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C, στην τελευταία σχάρα, για 45΄-50΄.
Εναλλακτικη μπεσαμελ
Μισό κιλό γιαούρτι στραγγιστό
2 αυγά
1 φλιτζ. Νερό
Αλάτι , πιπέρι
Προαιρετικά : κασέρια και αλλαντικά της αρεσκειας σας
Τα ανακατεύω όλα μαζί και τα ρίχνουμε πάνω από τα μακαρόνια.
Έτσι θα γίνει το παστίτσιο μας δροσερό και ελαφρύ.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου