ιμάμ μπαϊλντί
Η κλασσική καλοκαιρινή απόλαυση !!!
ΥΛΙΚΑ
- 4 μέτριες μελιτζάνες
- 6 μέτρια κρεμμύδια
- 1 λίτρο σάλτσα ντομάτα
- 1½ φλ. ελαιόλαδο
- μαϊντανός ( προαιρετικά )
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- πατατες ( προαιρετικά για να βάλετε γύρω γύρω )
- κεφαλοτύρι και τριμμένη φρυγανιά για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά ξεφλουδίζω τις μελιτζάνες . Εάν είναι μεγάλες τις κόβω στην μέση και τις χαράσω δύο φορές. Τις βάζω σε ένα μπολ με νερό και αλάτι και τις αφήνω περίπου 30 λεπτά. Τις ξεπλένω και τις πιέζω με τα χέρια για να φύγουν τα πολλά υγρά. Μετά τις τσιγαρίσω ελαφρά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα και να μαλακώσουν. Βάζω τις μελιτζάνες σε ένα πυρεξ. Τσιγαρίζω τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο . Προσθέτω τα 2 / 3 της σάλτσας και σιγοβράζω. Ρίχνω τα κρεμμύδια πάνω από τις μελιτζάνες και πασπαλίζω με το κεφαλοτύρι και τη φρυγανιά. Μετά καθαρίζω τις πατάτες και τις τσιγαρίζω ελαφρά , προσθέτω τη σάλτσα και σιγοβράζω . Ρίχνω τις πατάτες γύρω από τις μελιτζάνες . Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμους , αλλά μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώνω στους 160 ( έτσι θα καραμελώσουν τα κρεμμύδια ). Ψήνω για περίπου 60 - 75 λεπτά.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου