Ευκολο ψωμι με διαφορους σπορους







ΥΛΙΚΑ


  • ( για 1 φραντζόλα )
  • 500 γρ. Μαύρο αλεύρι
  • 4γρ.μαγιά ξερή (1/2φακελακι)
  • 420ml νερό ,χλιαρό
  • 2 κουτ.γλυκού κοφτό αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το αλεύρι , τη μα για και το χλιαρό νερό. Προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε με μια κουτάλα μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη ( που κολλάει στα χέρια ) . Στο τέλος προσθέτω και ένα φλιτζανακι λάδι. Λαδώνω μια φόρμα του κέικ μακρόστενη ,προσθέτω τη ζύμη και ρίχνω από πάνω λίγο λάδι ,χοντρό αλάτι , λίγη ρίγανη και διαφορους σπορους . Το αφήνω να ξεκουραστεί μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Το ψήνω για 30 -35 λεπτά στους 200 βαθμούς

Το ψωμί είναι τραγανό απ έξω και μαλακό από μέσα επίσης διατηρείται φρέσκο για 3 μέρες 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις