Σπιτικο σνιτσελ με σως τυριων
Υλικά
- 4 χοιρινά σνίτσελ
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- για το σερβίρισμα
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- Για το πανάρισμα
- 2 αβγά χτυπημένα σε ομελέτα
- 200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200γρ. φρυγανιά τριμμένη
ΕΚΕΤΕΛΕΣΗ
1
Ετοιμάζετε τα σνίτσελ: Βάζετε ένα ένα τα σνίτσελ ενδιάμεσα σε δύο κομμάτια μεμβράνης ή αντικολλητικό χαρτί και τα χτυπάτε με ένα βαρύ αντικείμενο (π.χ. μπάτη, πλάστη) για να λεπτύνουν και να απλώσουν. Αφαιρείτε τη μεμβράνη και αλατοπιπερώνετε καλά όλα τα κομμάτια. Βάζετε σε ένα πιάτο το αλεύρι, σε ένα δεύτερο την τριμμένη φρυγανιά και σε ένα φαρδύ μπολ τα χτυπημένα αβγά.
Περνάτε ένα ένα τα σνίτσελ από το αλεύρι και τα τινάζετε ελαφρά για να φύγει η περίσσια ποσότητα. Τα βυθίζετε ένα ένα στα χτυπημένα αβγά και με ένα πιρούνι τα κρατάτε για λίγο πάνω από το μπολ για να στραγγίξουν από το πολύ αβγό. Τέλος, τα πανάρετε στην τριμμένη φρυγανιά, φροντίζοντας να καλυφθούν καλά και στις δύο πλευρές τους.
Ζεσταίνετε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνετε αρκετό ελαιόλαδο. Βάζετε ένα ένα τα σνίτσελ και τηγανίζετε για 3-4 λεπτά από την μία πλευρά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Γυρίζετε με προσοχή και τηγανίζετε την δεύτερη πλευρά για 2-3 λεπτά. Αφήνετε τα σνίτσελ σε ένα σκεύος στρωμένο με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν.
Ετοιμάζουμε τη σαλτσα : Η διαδικασία είναι παρόμοια με το φοντι . Διαλύουμε 1 /3 φλιυζ κρασί με διαφορα τυριά σε ενα τσαρολακι .
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου