Χούμους στο σπίτι
Χούμους .. Ενα ντιπ με αραβική καταγωγή , τώρα και στο τραπέζι σας.
ΥΛΙΚΑ
- 250 γρ. ρεβίθια χωρίς φλοιό, άβραστα
- 1,5 λίτρο νερό
- 1 κ.γ. Αλάτι
- χυμό λεμονιού από 1-2 λεμόνια (ανάλογα την αρεσκεία μας)
- 100 γρ. ταχίνι
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 150 ml ελαιόλαδο
ΕΚΕΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε τα ρεβίθια να μουλιάσουν σε ένα μπολ με νερό και με 1 κ.γ. κοφτή αλάτι από το προηγούμενο βράδυ.
- Την επόμενη μέρα, τα σουρώνουμε και ξεπλένουμε καλά.
- Σε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, στην οποία έχουμε βάλει 1,5 λίτρο νερό, βράζουμε τα ρεβίθια μέχρι να μαλακώσουν για 40 λεπτά μέχρι 1 ώρα.
- Στραγγίζουμε καλά σε ένα άλλο μπολ (κρατώντας το νερό) και τα βάζουμε στο μπλέντερ με το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το ταχίνι, το αλάτι, και τα πολτοποιούμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αν είναι πολύ σφιχτό το μείγμα προσθέτουμε λίγο νερό από τα βρασμένα ρεβίθια.
- Αλατοπιπερώνουμε, δοκιμάζουμε και προσαρμόζουμε τα υλικά μας ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.
- Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο .
Ο αγαπημένος μου καλοκαιρινός τρόπος να συνοδεύω το χούμους ειναι πάνω σε φρυγανισμένο ψωμι με ψιλοκομμένη ντομάτα, κρεμμύδι, τηγανιτή μελιτζάνα, ελαιόλαδο και Ρίγανη .
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου