Magic cake με γευση γαλατοπιτα


Πραγματικά αυτή η συνταγή είναι μαγική, το μισο κέικ παραμένει ζουμερό ενω το άλλο ψήνετε εντελώς !!  


ΥΛΙΚΑ 

5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου 
1/2 λίτρο γάλα πλήρες σε θερμοκρασία δωματίου 
1 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο 
1/2 κούπα βούτυρο λιωμένο το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπες ζάχαρη άχνη
3-4 βανίλιες 
Μια πρέζα αλάτι 


Εκτέλεση 

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμους στην ένδειξη αέρας και τοποθετείτε τη σχαρα στη μεσαία θέση . Σε 2 μπολ διαχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Προσθέτουμε τους κρόκους στη ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ σε μεσαία ταχύτητα. Μόλις η ζάχαρη διαλυθεί και κσι το μείγμα διπλασιαστεί σε όγκο και αποκτήσει ενα άσπρο - κίτρινο χρώμα, αρχίζουμε να προσθέτουμε το βουτυρο με συνοχή ροή μεχρι να ομογενοποιηθεί. Σταματάμε το χτύπημα και καθαρίζουμε τα τοιχώματα του μπολ με μία σπάτουλα. Αρχίζουμε να προσθέτουμε το χλιαρό γάλα με συνοχή ροή μέχρι να ομογενοποιηθεί. Ρίχνουμε το αλεύρι κουταλιά - κουταλιά και στο τέλος τη βανίλια. Καθαρίζουμε άλλη μια φορά τα τοιχώματα και χτυπάμε για λογα δευτερόλεπτα. Ρίχνουμε το αλάτι στα ασπράδια και χτυπάμε μεχρι να γίνουν μαρέγκα.  Ρίχνουμε τη μαρέγκα στο προηγούμενο μείγμα και να ανακατεύουμε. 
Το τελικό μείγμα θα πρέπει να έχει σβόλους μαρέγκας και να είναι αρκετά υγρό.               ( παραπάνω από τα συνηθισμένα). 
Βούτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα αντικολλητικό ταψί 20 - 22 εκ. Το ψήνουμε για 10 λεπτά στους 180 βαθμους και μετά το ψήνουμε στους 160 για 20 λεπτα. 
Το βγάζω από το φούρνο και αφήνω να κρυώσει εντελώς. Το σκεπάζω με μία μεμβράνη και το τοποθετώ στο ψυγείο για 4 ωρες ή ακόμη καλύτερα όλο το βράδυ. 



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις