Ντονατσ στο φούρνο με κανελοζαχαρη

Τώρα τα απολαυστικά ντονατς γίνονται πιο υγιεινά και με λιγότερες θερμίδες αφού ψήνονται στο φούρνο!





ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΖΎΜΗ

180 ML νερό
20ml γάλα
1 αυγό
20 γρ. Ζάχαρη
25 γρ. Μαγιά ξερή
65 γρ. Βούτυρο λιωμένο
490 γρ. Αλεύρι
5 γρ. Μπέικιν πάουντερ
5 γρ. Αλάτι


ΓΙΑ  ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ

60 γρ. Βούτυρο λιωμένο
Ζαχαρη και κανέλα


Εκτέλεση

Βαλτε σσε ένα μπολ το νερό, το γάλα, το αυγό, τη ζάχαρη, τη μαγιά, και το λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύουμε με ένα γάντζο. Ρίξρε το μπέικιν πάουντερ ( αφού το έχω ανακατέψει νε λίγο αλεύρι και στην συνεχεια προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, το αλάτι κακ ανακατεύουμε. Κάντε τη ζύμη μια μπάλα καξ βάλτε στο φούρνο στους 40 βαθμούς μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Βγάζω τη ζύμη καξ τη ανοίγω σε φύλλο 1 εκ. Με ενα κουπατ κόβω κύκλους και τους βάζω σε μία λαδόκολλα και μετά με ένα μικρότερο κόβω τα κέντρα. Αφήνω τ ντονατς να φουσκώσουν και προθερμαίνω το φούρνο στους 200 βαθμούς και τα ψήνω μέχρι να ροδίσουν. Βγάζω τα ντονατς απο το φούρνο, τα αφήνω να κρυώσουν για 2 λεπτά, τα αλείφω με το λιωμένο βούτυρο και τα βουτάω μέσα στη κανελοζάχαρη. Απολαμβάνω όσο είναι ακόμα ζεστά!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις