Σπιτικά ντονατσ στο φούρνο με γέμιση βανίλια

ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΑ ΝΤΟΝΑΤΣ ΣΤΟ ΦΟΎΡΝΟ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΒΑΝΊΛΙΑ


ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΖΎΜΗ

180 ML νερό
20ml γάλα
1 αυγό
20 γρ. Ζάχαρη
25 γρ. Μαγιά ξερή
65 γρ. Βούτυρο λιωμένο
490 γρ. Αλεύρι
5 γρ. Μπέικιν πάουντερ
5 γρ. Αλάτι


ΓΙΑ  ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ

60 γρ. Βούτυρο λιωμένο
Ζαχαρη και κανέλα


ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ 

κρέμα ζαχαροπλαστικής στιγμης με γεύση βανίλια 


Εκτέλεση

Βαλτε σσε ένα μπολ το νερό, το γάλα, το αυγό, τη ζάχαρη, τη μαγιά, και το λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύουμε με ένα γάντζο. Ρίξρε το μπέικιν πάουντερ ( αφού το έχω ανακατέψει νε λίγο αλεύρι και στην συνεχεια προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, το αλάτι κακ ανακατεύουμε. Κάντε τη ζύμη μια μπάλα καξ βάλτε στο φούρνο στους 40 βαθμούς μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Βγάζω τη ζύμη καξ τη ανοίγω σε φύλλο 1 εκ. Με ενα κουπατ κόβω κύκλους και τους βάζω σε μία λαδόκολλα και μετά με ένα μικρότερο κόβω τα κέντρα. Αφήνω τ ντονατς να φουσκώσουν και προθερμαίνω το φούρνο στους 200 βαθμούς και τα ψήνω μέχρι να ροδίσουν. Βγάζω τα ντονατς απο το φούρνο, τα αφήνω να κρυώσουν για 2 λεπτά, τα αλείφω με το λιωμένο βούτυρο και τα βουτάω μέσα στη κανελοζάχαρη. Ετοιμάζω την κρέμα συμφωνα με τις οδηγίες, κόβω τα ντονατς στη μέση και τα γεμίζω . Απολαμβάνω όσο είναι ακόμα ζεστά!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις