Μακαρόνια με σαλτσα χούμους!
Είναι υγιεινή, εύκολη και vegan!
Υλικά
- 250 γρ. ξερά ρεβύθια
- 120 γρ. Ταχίνι
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 4 κ.σ. χυμό λεμόνι
- 200 ml ζωμό των ρεβυθιών
- 150 ml ελαιόλαδο
- 100 ml παγωμένο νερό
- Αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΤΕΛΕΣΗ
Μουλιάζουμε τα ρεβύθια σε νερό αποβραδίς, για 8-12 ώρες. Την επόμενη μέρα τα βάζουμε σε κατσαρόλα με το νερό στο οποίο τα μουλιάσαμε και τα βράζουμε για περίπου 40 λεπτά – 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν. Τα σουρώνουμε, κρατώντας περίπου 200 ml απο το νερό στο οποίο έβρασαν.
2) Βάζουμε τα ρεβύθια, το χυμό λεμόνι, το κύμινο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αλάτι κατά προτίμηση, το σκόρδο και το Μακεδονικό Ταχίνι σε επεξεργαστή τροφίμων ή μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν ελαφρώς. Συνεχίζουμε, προσθέτοντας το ελαιόλαδο σταδιακά και το ζωμό των ρεβυθιών. Χτυπάμε για τουλάχιστον 15 λεπτά.
3) Προσθέτουμε το παγωμένο νερό και ξαναχτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα χούμους λείο και κρεμώδες, γα περίπου 5 λεπτά.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
1 1/2 χούμους (αραιωμένο σε λίγο νερο)
4-5 λιαστές ντομάτες
2-3 κρεμμυδάκια
1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
ΕΚΤΕΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια, προσθέτω τις λιαστές ντομάτες και στο τελες το φρέσκο κρεμμυδάκια. Χαμηλωνω τη φωτιά και προσθέτω το χουμους.
Βράζω τα μακαρόνια και τα προσθέτω μεσα στη σάλτσα. Σερβίρω και απολαμβάνω
Μπορείτε αν θελετε να προσθέσετε αντι για κεφαλοτύρι τριμμένο κρουτόν,αφου η συνταγή ειναι vegan!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου