Πεντανοστιμα ιταλικά κεφτεδάκια
ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
1 αυγό
5 μουσκεμένες φρυγανιές ( μπορώ να το μουσκέψω και σε κοκκινο κρασί)
αλάτι,πιπέρι
1 κ.σ. φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
4 κ. σ. Κεφαλοτύρι ή παρμεζανα τριμμένη
1 τριμμένο κρεμμύδι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΆΛΤΣΑ
5-6 τριμμένες ντομάτες
1 κρεμμύδι
Λαδι, αλτι,
ΕΚΤΕΤΕΛΕΣΗ
Σε μία κατσαρόλα φτιάχνουμε την κόκκινη σάλτσα (την ίδια που φτιάχνουμε για τα κοκκινιστά)
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε.
Πλάθουμε τα κεφτεδάκια σε μικρό μέγεθος
Μόλις είναι έτοιμη η σάλτσα ρίχνουμε τα κεφτεδάκια και χαμηλώνουμε τη φωτιά ή τσιγαρίζουμε ελαφρά τα κεφτεδάκια και ολοκληρώνουμε το βράσιμο μέσα στη σάλτσα.
Μαγειρεύουμε για 30 - 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Συνοδεύουμε με ρύζι, μακαρόνια ή σαλάτα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου