κεικ με μουσ σοκολατασ




              Όταν η απόλαυση αποκτά υλική υπόσταση γίνεται πάντα κεικ σοκολάτα.......





ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
  • 1 και ½ φλιτζ. αλεύρι
  • 2 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1/2 βούτυρο φρέσκο λιωμένο
  • 2 αυγά 
  • 1/2 κούπα γιαούρτι (γεμίζω το υπόλοιπο ποτήρι με νερό )
  • 1/2 κούπα  Nescafe ( ½ κ.γ.σε νερό)
  • 1/2 κ.γ. μπείκιν πάουντερ
  • 1/4 κ.γ. σόδα
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 2 βανίλιες
 ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
  • 2 κρέμα γάλακτος
  • 2 σοκολάτες κουβερτούρα
  • 2 κουταλιές κακάο
  • 1 βανίλια
 ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ

Σε ένα μπολ κοσκινίζω το αλεύρι ,το κακάο το μπείκιν ,  τη σόδα και το αλάτι . Σε ένα άλλο μπολ βάζω όλα  τα υγρά υλικά , προσθέτω τη ζάχαρη και ανακατεύω με τον αυγοδάρτη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτω το μίγμα του αλευριού  και ανακατεύω με μία σπάτουλα. . Βουτυρώνω και αλευρώνω μία στρογγυλή φόρμα των 25 εκ. , ρίχνω μέσα το μείγμα .Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 30λεπτά και ελέγχω με μία οδοντογλιφίδα. Αφήνω να κρυώσει.
Ετοιμάζω τη μους . Λιώνω τη σοκολάτα με την μία κρέμα γάλακτος και το κακάο σε μπεν μαρι ή σε χαμηλή θερμοκρασία. Αφήνω να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου χτυπάω την άλλη κρέμα γάλακτος  μέχρι να σφίξει και τη προσθέτω στο προηγούμενο μείγμα με απαλές κινήσεις. Το  βάζω στο ψυγείο μέχρι να σφίξει η μους . Κόβω το παντεσπάνι στη μέση. Προσθέτω τη μισή μους εσωτερικά και την άλλη από πάνω, κάνοντας σχέδια με το πιρούνι

TIPS
·         Δεν αφήνω το κέικ να στεγνώσει ( η οδοντογλυφίδα να βγει λίγο υγρή για να μην χρειαστεί να σιροπιάσω το κέικ  μου).
·         Η προσθήκη του καφέ στο μείγμα τονίζει τη γεύση της σοκολάτας

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις