Σουηδικά κεφτεδάκια με κρέμα γάλακτος
Τα κεφτεδάκια του ικεα στο πιάτο μας!!
Υλικά
Για τα κεφτεδάκια
500γρ. Κιμά ανάμεικτο (μοσχαρίσιο - χοιρινό)
1 κρεμμύδι ξερό
2 κρέμα γάλακτος
4-5 φρυγανιές μουσκεμένες
1 μέτρια πατάτα βρασμένη
1 αυγό
Αλάτι
πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
ΕΚΤΕΤΕΛΕΣΗ
Τρίβω το κρεμμύδι και το προσθετω στον κιμά
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί. Τοποθέτω 30 λεπτα στι ψυγείο.
Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια (20 gr.) και τα τηγανίζω ελαφρά .
Στην συνέχεια τα σιγοβράζω σε ενα τηγάνι με την κρέμα γάλακτος για 10 - 15 λεπτά.(στη σάλτσα μπορώ να προσθέσω τριμμένο σκόρδο, κεφαλοτύρι ή μαϊντανό).
Μπορείτε να τα σερβίρετε με τηγανιτές πατάτες, Μακαρόνια ή με ρύζι (μπορείτε να βρείτε την συνταγή για το ρύζι στην κατηγορία '' αλμυρά '' του blog μου!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου