Υγιεινά κρακερακια με βρωμη και φαγοπυρο








ΥΛΙΚΑ
100 γρ. βρόμη
2-3κ.σ. Κινοα ή φαγοπυρο βρασμένο
100γρ. ζεστό νερό
70 γρ. ελαιόλαδο
1 αυγό
45 γρ. ζάχαρη καστανή ή 2 κ. Σ. Χαρουπι
120 γρ. αλεύρι ολικής
¼ κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κ.σ. ρίγανη
80 γρ. τυρί τριμμένο light

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Σε ένα μπολ βάζουμε τη βρόμη, το καυτό νερό, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και αφήνουμε στην άκρη.
Σε άλλο μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το αυγό, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Προσθέτουμε το μείγμα με το ελαιόλαδο στο μείγμα με τη βρόμη και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη σόδα, τη ρίγανη και τα προσθέτουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.
Βάζουμε το τυρί και ανακατεύουμε με τα χέρια μας μέχρι να έχουμε μία ελαστική ζύμη.
Κόβουμε μια λαδόκολλα και ανοίγω τη ζύμη πανω στη λαδόκολλα.
Αν τα θέλουμε πιο τραγανά τα ψήνουμε στους 160ο C στον αέρα για 20-25 λεπτά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις