Πεντανοστιμα αραβικα τυροψωμα
ΥΛΙΚΑ
150 ml χλιαρό γάλα
100 γρ. Λιωμένο βούτυρο ή ελαιόλαδο
1 αυγό
400 - 450 γρ. Αλεύρι
1 μαγιά
1 κ. σ. Ζάχαρη
1 κγ αλάτι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΈΜΙΣΗ
200 γρ. Σκληρή φέτα σπασμένη
2 κρεμμύδακια φρέσκα ψιλοκομμένα
Ψιλοκομμένο άνηθο
Δυόσμο ξερό ή φρέσκο
1 αυγό
1 φλιτζάνακι του καφέ ελαιόλαδο
1 αυγό για το αλειμμα
Πιπέρι
ΕΚΤΕΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνω σε ένα μπολ το γάλα τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αυγό, το αλάτι, τα ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αλεύρι και κάνουμε μια ζύμη που να μην κολλάει, και την αφήνω για 1 ωρα να διπλασιαστεί. Μετά χωρίζουμε τη ζύμη σε 12-15 κομμάτια και να λαδώνουμε γύρω γύρω με το βούτυρο ή το ελαιόλαδο. Τοποθετώ το κάθε μπαλάκι ζύμης πανω στο πάγκο και με τα δάκτυλα και το ανοίγω σε σχήμα ορθογώνιο περίπου 20 ×10εκ. Σουρώνουμε σαν φισαρμονικα, το στριβω σαν σαλιγκάρι οπως στις φωτογραφίες. Τοποθετώ σε ενα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα πιέζω στο κέντρο για να δημιουργηθεί μία φωλιά. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης, βαζω 1 κσ γέμιση σε καθε ζυμαράκι και αλείφω το υπόλοιπο ζυμάρι με αυγό. Ψήνω στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν για περίπου 20 λεπτά.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου