Κουλουρια θεσσαλονικης γεμιστα με τυρι
Υλικά
550 γρ. Αλεύρι
200 ml γάλα
100 ml νερό
100 ml σπορέλαιο
1 φακελάκι μαγιά
1 κ. σ. Ζάχαρη
Φέτα για τη γέμιση
1/2 κ. γ. Βούτυρο σε κάθε ζυμάρι για το τύλιγμα
1 κρόκο αυγού χτυπημένο με 1κ.σ. Νερό για το αλειμα
Σουσάμι για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνω ελαφρά το γάλα και το νερό, τα προσθέτω σε ένα μπολ μαζί με τη μαγιά. Προσθέτω το αλεύρι το σπορέλαιο και τη ζάχαρη και τα ανακατεύω. Αφηνω τη ζυμη να φουσκώσει και τη χωριζω σε 8-10 κομμάτια. Ανοιγω στρογγυλά πιτάκια περίπου 10 εκ. Βαζω το βούτυρο στη μέση και μετα χέρια μου ανοιγω ενα μακρύ ζυμάρι, τι διπλωνω στη μέση, πασπαλίζω με τη φέτα, τυλίγω τη ζυμη σε ρολο, τη στριβω και της δινω το σχηνα του κουλουριου. Αλείφω με αυγό και πασπαλίζω με σουσάμι. Αφήνω ενα τέταρτο να φουσκώνουν και τα ψηνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς με μέχρι να ροδίσουν περίπου 15-18 λεπτά. (ακολουθήστε τις οδηγίες των φωτογραφιών)
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου