πανευκολο ψωμακι με κυπριακη καταγωγη
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΨΩΜΑΚΙΑ
500 γρ. αλεύρι
1 στεγνή μαγιά
250 ml νερό ή προσθέτω όσο νερό χρειαστεί για να κάνω μία πολύ μαλακή ζύμη
1 κ.γ. αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύω όλα τα υλικά σε ένα μπολ μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη ζύμη και το αφήνω να διπλασιαστεί σε όγκο . Χωρίζω τη ζύμη σε 4 μπάλες , πιέζω τη ζύμη με τα δάχτυλα μέχρι το πλάτος της να είναι 1 δάχτυλο. Προθερμαίνω το φούρνο στους 250 βαθμούς ( ο φούρνος πρέπει να είναι άδειος ),τοποθετώ τα ψωμάκια στον πάτο του φούρνου (χωρίς ταψί) , ψήνω μέχρι να ροδίσουν . Θ α παρατηρήσετε πως θα φουσκώσουν ομοιόμορφα και θα δημιουργήσουν μια εσωτερική θήκη.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου