πιτσα με κομματια λουκανικου στο στεφανι



Μία πολύ ιδιαίτερη πίτσα που έτυχε να δοκιμάσω στο ταξίδι μου στη Σερβία το καλοκαίρι που μας πέρασε..





ΥΛΙΚΑ
  • 300 γρ χλιαρο νερο
  • 1 κοφτο κουταλακι αλατι 
  • 1-2 κουταλακια λαδι
  • Αλεύρι οσο παρει για να γινει μια σφιχτη ζυμη
  • 1 φακελακι μαγια 
  • βραστά λουκάνικα ( hot dog )
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Σε ενα μπολ βαζω το χλιαρο νερο , προσθέτουμε τη μαγια, το αλατι , το λαδι και το αλευρι οσο παρει μεχρι να γινει μια σφιχτη ζυμη. Μετα την αφηνω να φουσκωσει μεχρι να διπλασιαστεί σε ογκο και μετα την ανοιγω σε φυλλο . Η ζυμη αρκει για δυο ταψια . Έπειτα απλώνουμε τα υλικά που θέλουμε πάνω στο ζυμάρι της πίτσας και αφήνουμε τουλάχιστον 2 δάχτυλα ζυμάρι γύρω γύρω και χαράζουμε με ένα μαχαίρι κάθετες γραμμές για να τυλίξουμε τα λουκάνικα. Αφού βράσουμε τα λουκάνικα τα κόβουμε σε κομματάκια ( μήκους περίπου 4-5 εκ. ) και τα τυλίγουμε ένα , ένα με το ζυμάρι που έχουμε αφήσει. Ψήνουμε την πίτσα στην ανώτατη θερμοκρασία του φούρνου μας για 5 - 7 λεπτά.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις