πιτσα με κομματια λουκανικου στο στεφανι
Μία πολύ ιδιαίτερη πίτσα που έτυχε να δοκιμάσω στο ταξίδι μου στη Σερβία το καλοκαίρι που μας πέρασε..
ΥΛΙΚΑ
- 300 γρ χλιαρο νερο
- 1 κοφτο κουταλακι αλατι
- 1-2 κουταλακια λαδι
- Αλεύρι οσο παρει για να γινει μια σφιχτη ζυμη
- 1 φακελακι μαγια
- βραστά λουκάνικα ( hot dog )
Σε ενα μπολ βαζω το χλιαρο νερο , προσθέτουμε τη μαγια, το αλατι , το λαδι και το αλευρι οσο παρει μεχρι να γινει μια σφιχτη ζυμη. Μετα την αφηνω να φουσκωσει μεχρι να διπλασιαστεί σε ογκο και μετα την ανοιγω σε φυλλο . Η ζυμη αρκει για δυο ταψια . Έπειτα απλώνουμε τα υλικά που θέλουμε πάνω στο ζυμάρι της πίτσας και αφήνουμε τουλάχιστον 2 δάχτυλα ζυμάρι γύρω γύρω και χαράζουμε με ένα μαχαίρι κάθετες γραμμές για να τυλίξουμε τα λουκάνικα. Αφού βράσουμε τα λουκάνικα τα κόβουμε σε κομματάκια ( μήκους περίπου 4-5 εκ. ) και τα τυλίγουμε ένα , ένα με το ζυμάρι που έχουμε αφήσει. Ψήνουμε την πίτσα στην ανώτατη θερμοκρασία του φούρνου μας για 5 - 7 λεπτά.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου