σουτζουκακια χορτοφαγικα
Γιατί ποιος είπε ότι τα σουτζουκάκια γίνονται μόνο με κρέας??
ΥΛΙΚΑ
- 400 γρ. ρεβύθια μουλιασμένα σε νερό
- 1 πατάτα βρασμένη , λιωμένη
- 2 κρεμμύδια τριμμένα
- 1-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 κ.γ. κύμινο
- 2 κ.σ. ταχίνι
- αλάτι
- πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στραγγίζουμε τα ρεβύθια και τα αλέθουμε στο μίξερ, προσθέτωντας κάθε φορά λίγο από το νερό που μούλιασαν. Ρ'ιχνουμε το μείγμα σε ένα μπολ μαζί με το κρεμμύδι ,το σκόρδο, το κύμινο , το ταχίνι , τη πατάτα και το αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε το μείγμα και πλάθουμε τα σουτζουκάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά .
Σερβίρουμε τα σουτζουκάκια με κόκκινη σάλτσα , πράσινη σαλάτα και ένα θέλετε μπορείτε να προσθέσετε στο πιάτο σας λίγο χούμους και μία σος γιαουρτιού
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου