ΣΠΙΤΙΚΑ ΤΥΡΟΓΑΡΙΔΑΚΙΑ
ΥΛΙΚΑ
- 150 γρ. αλεύρι
- 100γρ. βούτυρο
- 100γρ. τυριά(γκούντα , κεφαλοτύρι, τσένταρ)
- 1 αυγό
- 1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
ΕΚΤΕΛΈΣΗ
Σε ένα μπολ τρίβουμε στο τρίφτη τα τυριά και το βούτυρο, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και πλάθουμε μία μπάλα. Τοποθετούμε τη ζύμη στο ψυγείο και την αφήνουμε να παγώσει καλά για μία ώρα .Απλώνουμε τη ζύμη σε ένα λεπτό φύλλο και με μία ροδέλα δημιουργούμε το σχήμα της φωτογραφιας.
Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με μία λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 10-15 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά.Αφού τα βγάλουμε από το φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και μετά απολαμβάνουμε τα τυρογαριδάκια μας.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου