κουλουρακια κανελας με καραμελωμένα καρυδια



           Απολαυστικά και εύκολα κουλουράκια, έτοιμα να συνοδέψουν το πρωινό καφέ σας και να σας φτιάξουν τη μέρα!! 




ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 40 ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ


  • 400 γρ. αλεύρι
  • 2 βανίλιες
  • 2 αυγά
  • 80-100 γρ. ζάχαρη
  • 2 κ.γ. μπεικιν πάουντερ
  • 80 ml σπορέλαιο ή βούτυρο φρέσκο
  • προαιρετικά ξύσμα πορτοκάλι και μία πρέζα γαρύφαλλο
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  • 150 γρ. καρύδια σπασμένα
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 2-3 κ.σ. φυτικό λάδι
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.σ. κακάο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά φτιάχνουμε τη ζύμη : Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη ,προσθέτουμε το λάδι .Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπεικιν , το προσθέτουμε στη ζύμη μαζί με τις βανίλιες. Ανακατεύουμε με μία σπάτουλα μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη και την αφήνουμε για 10 λεπτά για να ξεκουραστεί. Ανοίγουμε ένα λεπτό φύλλο 40χ40 εκ. , απλώνουμε τη γέμιση,τυλίγουμε σε ρολό και τη κόβουμε ανα 1 εκ. . Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 12 λεπτά. 

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ : Ρίχνουμε  σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη ,τα καρύδια και αφήνουμε μέχρι να καραμελώσει η ζάχαρη. Μόλις πάρει το επιθυμητό χρώμα ,το αδειάζουμε πάνω σε μία λαδόκολλα και το αφήνουμε να κρυώσει. Το αλέθουμε στο μπλέντερ , το αδειάζουμε πάνω σε ένα πιάτο και προσθέτουμε τα υπόλοιπα.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις