φρικασε με κοτοπουλο και μανιταρια
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
- 500 γρ. κοτόπουλο φιλέτο
- 6 μεγάλα μανιτάρια
- 2 καρότα
- 1/2 κ.γ. ξερό εστραγκόν
- 2 φλιτζάνια νερό(το ένα μπορεί να είναι και λευκό κρασί)
- 1-2 κ.σ. αλεύρι
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγο λεμόνι για το τελείωμα
- προαιρετικά λίγη κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το κοτόπουλο σε 4 μερίδες, τα αλευρώνουμε και τα σοτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.Στο μεταξύ έχουμε κόψει τα καρότα και τα μανιτάρια (σε ροδέλες ή σε κυβάκια,αν έχετε παιδιά είναι προτιμότερο να είναι ψιλοκομμένα).Τα προσθέτουμε στο κοτόπουλο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά. Σβήνουμε με το νερό ή το κρασί ,αλατοπιπερώνουμε , προσθέτουμε το εστραγκόν και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 20-30 λεπτά μέχρι να βράσει το κοτόπουλο. Το αλεύρι θα βοηθήσει τη σάλτσα να χυλώσει ,στα τελευταία 1-2 λεπτά προαιρετικά προσθέτω 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος. Συνοδεύει υπέροχα μακαρόνια , ρύζι ,πατάτες.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου