φρικασε με κοτοπουλο και μανιταρια






                                                               





ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ


  • 500 γρ. κοτόπουλο φιλέτο
  • 6 μεγάλα μανιτάρια 
  • 2 καρότα
  • 1/2 κ.γ. ξερό εστραγκόν
  • 2 φλιτζάνια νερό(το ένα μπορεί να είναι και λευκό κρασί)
  • 1-2 κ.σ. αλεύρι
  • λάδι
  • αλάτι 
  • πιπέρι
  • λίγο λεμόνι για το τελείωμα
  • προαιρετικά λίγη κρέμα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το κοτόπουλο σε 4 μερίδες, τα αλευρώνουμε και τα σοτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.Στο μεταξύ έχουμε κόψει τα καρότα και τα μανιτάρια (σε ροδέλες ή σε κυβάκια,αν έχετε παιδιά είναι προτιμότερο να είναι ψιλοκομμένα).Τα προσθέτουμε στο κοτόπουλο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά. Σβήνουμε με το νερό ή το κρασί ,αλατοπιπερώνουμε , προσθέτουμε το εστραγκόν και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 20-30 λεπτά μέχρι να βράσει το κοτόπουλο. Το αλεύρι θα βοηθήσει τη σάλτσα να χυλώσει ,στα τελευταία 1-2 λεπτά προαιρετικά προσθέτω 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος. Συνοδεύει υπέροχα μακαρόνια , ρύζι ,πατάτες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις