αφρατα μουστοκουλουρα












ΥΛΙΚΑ για 30-35 κομμάτια


  • 4 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
  • 2 (μικρά) φλιτζανάκια του καφέ ελαιολαδο
  • 2 φλιτζανάκια του καφέ ζάχαρη
  • 2 φλιτζανάκια πετιμέζι
  • χυμό από ένα μέτριο πορτοκάλι
  • το ξύσμα του πορτοκαλιού
  • 2 κ.σ. ούζο ή κονιάκ
  • 2 κοφτά κ.γ. κανέλας
  • 1/4 κ.γ. γαρύφαλλο
  • λίγο μοσχοκάρυδο
  • 1 γεμάτη κ.γ. σόδα
  • 1/2  μπέικιν πάουντερ 



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και έπειτα με το λάδι και το τρίβουμε με τα χέρια για να πάει παντού.Σε ένα μπολ ρίχνουμε το χυμό , τη ζάχαρη , το πετιμέζι , το ούζο , τα μπαχαρικά , το ξύσμα, τη σόδα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το υγρό μείγμα στο αλεύρι και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα,η ζύμη πρέπει να μην κολλάει στα δαχτυλα,γι ΄αυτό μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ακόμα αλεύρι. Πλάθουμε στρογγυλά μπαλάκια και τοποθετούμε σε ένα ταψί με μία λαδόκολλα.Πιέζουμε με ένα πιρούνι την επιφάνεια του καθε μουστοκούλουρου(το βουτάμε σε λίγο νερό για να μην κολλάει πάνω στη ζύμη). Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 13-14 λεπτά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις