it's churros time
Ήρθε η ώρα για ένα γευστικό ταξίδι στις ισπανόφωνες χώρες.
Γι αυτό λοιπόν σας παρουσιάζω τα churros ή αλλιώς εμείς θα μπορούσαμε να τα χαρακτηρίσουμε ως τραγανούς λουκουμάδες
ΥΛΙΚΑ
- 220 ml νερό
- 2 1/2 κ.σ. ζάχαρη
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 κ.σ. ηλιέλαιο
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό , το ηλιέλαιο , το αλάτι σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε. Κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από το μάτι και προσθέτουμε το αλεύρι ,ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Ανάβουμε το μάτι και τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι με αρκετό ηλιέλαιο , βάζουμε τη ζύμη σε ένα κορνέ. Πιέζουμε το κορνέ και βγάζουμε τα churros στο μέγεθος που τα θέλουμε και τα ρίχνουμε κατευθείαν μέσα στο λάδι. Τα τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα .Τοποθετούμε τα churros σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το λάδι και σερβίρουμε με κανελοζάχαρη, λιωμένη σοκολάτα ή παγωτό.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου