Παραδοσιακή Βασιλόπιτα








Συστατικά

250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
220 γρ. ζάχαρη άχνη
4 αυγά (200 γρ.) θερμοκρασία δωματίου
2 κουταλάκια. μαχλέπι
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
2-3 βανίλιες ή 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
150 γρ. γάλα -1 κουταλιά κονιάκ
350-400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
1φακελάκι μπέικιν πάουντερ
60 γρ. ψημένα και αλεσμένα αμύγδαλα
ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα




Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C στον αέρα.
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, την άχνη και χτυπάμε με το σύρμα πολύ καλά μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο, 5-6 λεπτά.
 Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ το μαχλέπι , το ξύσμα, την βανίλια το κονιάκ.
Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά. Με το που απορροφηθεί το ένα ρίχνουμε το επόμενο.
Βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ και ρίχνουμε στον κάδο και το γάλα ανακατεύοντας ελάχιστα με μία μαρίζ.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τα προσθέτουμε στον κάδο ενώ ανακατεύουμε ελαφρά με μία μαρίζ.
Βουτυροαλευρώνουμε πολύ καλά μία στρογγυλή φόρμα κέικ με αποσπώμενη βάση, διαμέτρου 25 εκ.
Ρίχνουμε εκεί το μείγμα για τη βασιλόπιτά μας και απλώνουμε καλά με μία σπάτουλα.
Ψήνουμε στον φούρνο για 35-40λεπτά, ελέγχω με μια οδοντογλυφίδα
Το φλουρί το βάζω μετά το ψήσιμο από κάτω.
Μόλις κρυώσει είναι έτοιμη, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις