κουραμπιεδες για σιγουρη επιτυχια




ΥΛΙΚΑ
  • 400 γρ. βούτυρο γάλακτος 
  • 120 γρ. αμύγδαλα αναποφλοίωτα ολόκληρα ή χοντροκομμένα ανάλογα το μέγεθος των κουραμπιέδων
  • 1 κοφτό  κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες  σε σκόνη
  • 120 γρ. άχνη ζάχαρη , επιπλέον για το πασπάλισμα
  • 1 κουταλιά. κονιάκ (προαιρετικά)
  • 500 +100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
βγαίνουν 45 μικρά στρογγυλά ή 35 μεγαλύτερα 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψήνουμε τα αμύγδαλα  στους 160°C  ώστε να καβουρδίσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τα σπάμε αν θέλουμε .
Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο με την άχνη σε δυνατή ταχύτητα για περίπου 10 λεπτά. (Όσο περισσότερο το χτυπάμε, τόσο καλύτερη θα γίνει η ζύμη. Αυτό είναι το μυστικό στους κουραμπιέδες.) Κοσκινίζω το αλεύρι  τα 500γρ. με το μπέικον, έπειτα ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι, τη βανίλια και ανακατεύω με μια σπάτουλα (το μείγμα πρέπει να πλάθεται, αν κολλάει  ρίχνω και το υπόλοιπο αλεύρι) Τέλος προσθέτουμε τα αμύγδαλα και το κονιάκ.
Πλάθουμε στρογγυλούς κουραμπιέδες σε διάμετρο 2 εκ. Τους βάζουμε σε μια λαμαρίνα, πάνω σε λαδόκολλα, και τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 20-30 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος δεν πρέπει να πάρουν χρώμα .
Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά και τους ρίχνουμε σε ένα ταψί γεμάτο άχνη. Τους γυρνάμε να καλυφθούν καλά και τους μεταφέρουμε σε μία πιατέλα, όπου τους σερβίρουμε σε πυραμίδα, πασπαλίζοντας κάθε σειρά που βάζουμε με επιπλέον άχνη.
Διατηρούμε σε μεταλλικό κουτί ,όσο περνούν οι μέρες θα γίνονται πιο νόστιμοι και θα λιώνουν στο στόμα.Καλή επιτυχία η συνταγή είναι τέλεια,δοκιμάστε την.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις