αφρατο κεικ με κρεμα μασκαρπονε και λεμονι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
- 6 αυγά μεσαίου μεγέθους
- 200 γρ. ζάχαρη
- 150 γρ. αλεύρι
- 1 κ.γ. μπεικιν
- 3 βανίλιες
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ
- 250 γρ. μασκαρπόνε ή φρέσκο τυρί τύπου φιλαδέλφια
- 50 γρ. ζάχαρη άχνη
- ξύσμα και χυμό από ένα λεμόνι
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος ( ελαφρά χτυπημένη)
- προαιρετικά κάνουμε ένα σιρόπι με ένα φλιτάζνι ζάχαρη,1/3 φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμόνι,το βράζουμε ελαφρά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και ραντίζουμε λίγο το παντεσπάνι
- τριμμένη σοκολάτα για το πασπάλισμα του κεικ στο τέλος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπεικιν . Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και τις βανίλιες μέχρι να γίνει ένα αφράτο και υπόλευκο μείγμα. Σταματάμε το χτύπημα , ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα από το αλεύρι και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα απαλά. Στρώνουμε μία λαδόκολλα σε ένα στρογγυλό ταψί ( περίπου 22 εκ.) , αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 40-45 λεπτά στους 170 βαθμούς. Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν έχει γίνει το κεικ και το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το κόβουμε το κεικ σε 3 στρώσεις. Φτιάχνουμε την κρέμα : Ανακατεύουμε το μασκαρπόνε με τη ζάρη άχνη,το χυμό και το ξύσμα με μία σπάτουλα. Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε απαλά . Προαιρετικά μπορούμε να προσθέτουμε και τριμμένη σοκολάτα στην κρέμα. Για την συναρμολόγηση: Σε ένα πιάτο βάζουμε ένα από τα 3 μέρη του κεικ και απλώνουμε το 1/3 της κρέμας. Προαιρετικά αν θέλουμε ραντίζουμε το κεικ με το σιρόπι . Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία , απλώνουμε πάνω από το κεικ την κρέμα που περίσσεψε και πασπαλίζουμε τριμμένη σοκολάτα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου