αφρατο κεικ με κρεμα μασκαρπονε και λεμονι






ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ


  • 6 αυγά μεσαίου μεγέθους
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. αλεύρι
  • 1 κ.γ. μπεικιν
  • 3 βανίλιες

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ

  • 250 γρ. μασκαρπόνε ή φρέσκο τυρί τύπου φιλαδέλφια
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • ξύσμα και χυμό από ένα λεμόνι
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος ( ελαφρά χτυπημένη)

  • προαιρετικά κάνουμε ένα σιρόπι με ένα φλιτάζνι ζάχαρη,1/3 φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμόνι,το βράζουμε ελαφρά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και ραντίζουμε λίγο το παντεσπάνι 
  • τριμμένη σοκολάτα για το πασπάλισμα του κεικ στο τέλος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπεικιν . Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και τις βανίλιες μέχρι να γίνει ένα αφράτο και υπόλευκο μείγμα. Σταματάμε το χτύπημα , ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα από το αλεύρι και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα απαλά. Στρώνουμε μία λαδόκολλα σε ένα στρογγυλό ταψί ( περίπου 22 εκ.) , αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 40-45 λεπτά στους 170 βαθμούς. Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν έχει γίνει το κεικ και το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το κόβουμε το κεικ σε 3 στρώσεις. Φτιάχνουμε την κρέμα : Ανακατεύουμε το μασκαρπόνε με τη ζάρη άχνη,το χυμό και το ξύσμα με μία σπάτουλα. Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε απαλά . Προαιρετικά μπορούμε να προσθέτουμε και τριμμένη σοκολάτα στην κρέμα. Για την συναρμολόγηση: Σε ένα πιάτο βάζουμε ένα από τα 3 μέρη του κεικ και απλώνουμε το 1/3 της κρέμας. Προαιρετικά αν θέλουμε ραντίζουμε το κεικ με το σιρόπι . Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία , απλώνουμε πάνω από το κεικ την κρέμα που περίσσεψε και πασπαλίζουμε τριμμένη σοκολάτα.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις