Μηλοπιτακια με μπαχαρικα των Χριστουγέννων
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
- 3 1/2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1 κούπα βούτυρο
- 3 κ.σ. γιαούρτι
- 5 κ.σ. ζάχαρη
- 1 βανίλια
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- 3 μέτρια μήλα τριμμένα στο τρίφτη
- 2 κ.σ. χυμό λεμόνι
- 2κ.σ. ζάχαρη
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
- 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1 κούπα σπασμένα καρύδια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ, προσθέτουμε το βούτυρο σε κομματάκια και τρίβουμε το μείγμα με τα χέρια μας για να δημιουργηθουν χοντρά κομμάτια. Προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά , πλάθουμε σε μία μπάλα και αφήνουμε τη ζύμη να παγώσει στο ψυγείο για 30 λεπτά.Στομεταξύ φτιάχνουμε τη γέμιση:Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε τη ζάχαρη ,προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά. Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο,κόβουμε με ένα κουπατ φυλλαράκια,και δίνουμε στα μηλοπιτάκια μας ότι σχήμα θέλουμε .
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου