σπιτικο ψωμι του τοστ
Νόστιμο ψωμί για το τοστ και σάντουιτς θα το λατρέψετε όπως και εγώ
ΥΛΙΚΑ
- 450 γρ. αλεύρι
- 1 κούπα βρώμη
- 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
- 180 γρ. κεφίρ ή αραιωμένο γιαούρτι
- 100 γρ. χλιαρό προς ζεστό νερό
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. μέλι
- 1/2 κ.γ. αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε τη βρώμη , το αλάτι και τη μαγιά.Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το κεφίρ ( σε θερμοκρασία δωματίου), το λάδι , το μέλι και το νερό. Ρίχνουμε τα υγρά στο αλεύρι και ζυμώνουμε. Αν τη ζυμώσουμε με τα χέρια πρέπει να τη ζυμώσουμε για 10 λεπτά αλλιώς με το μίξερ χρειάζεται μόνο 5 λεπτά. Ανάλογα με τον τύπο του αλευριού μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό μέχρι να γίνει μία ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Πλάθουμε τη ζύμη και τη βάζουμε σε μία φόρμα του κεικ, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να διπλαστιαστεί σε όγκο ( περίπου 1 ώρα).Μόλις η ζύμη αρχίσει να σκίζεται σημαίνει πως είναι έτοιμη , την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά. Βγάζουμε το ψωμί από τη φόρμα και αφήνουμε στη σχάρα του φούρνου για άλλα 10 λεπτά.
Η προσθήκη του κεφίρ το κάνει προβιοτικό πιο ελαφρύ για το στομάχι και προπαντός χωρίς συντηριτικά
Η προσθήκη του κεφίρ το κάνει προβιοτικό πιο ελαφρύ για το στομάχι και προπαντός χωρίς συντηριτικά
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου