ταρτα μηλου με κρεμα και crumble









ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ


  • 2  κρόκοι αυγών
  • 2 κσ. ζάχαρη
  • 2 κσ. αλεύρι
  • 2 φλιτζάνια γάλα
  • 1-2 βανίλιες
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • ελάχιστο αλάτι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ CRUMBLE

  • 300 γρ. αλεύρι
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 120 γρ. φρέσκο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 αυγό
  • μια κουταλιά νερό
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΜΗΛΑ

  • 2 μήλα κομμένα σε μικρά κυβάκια
  •  1 κ.σ. ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τους κρόκους , τη ζάχαρη , το αλεύρι , τη βανίλια , το αλάτι , το γάλα και ανακατεύουμε . Το τοποθετούμε στο μάτι και φτιάχνουμε μία κρέμα , όταν πήξει αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Πάνω από την κρέμα βάζουμε μία μεμβράνη για να μην πιάσει κρούστα. Στην συνέχεια κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπεικιν , ρίχνουμε τη ζάχαρη, προσθέτουμε το βούτυρο σε κυβάκια. Είτε τρίβουμε το μείγμα με τα χέρια μέχρι να γίνει σαν ψίχουλα ή με το φτερό στο μίξερ. Χτυπάμε το αυγό με το νερό και ρίχνουμε μέσα στο crumble και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματίζονται τρίμματα.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τη ζάχαρη , μόλις η ζάχαρη αρχίσει να καραμελώνει ρίχνουμε τα μήλα, αυτά θα βγάλουν τα υγρά τους  τα αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Παίρνουμε μια φόρμα( 24 εκ. που ανοίγει ) βάζουμε μία λαδόκολλα και ρίχνουμε τα 3/4 από το μείγμα του crumble. Πιέζουμε με τα δάχτυλα και δημιουργούμε μία βάση. Απλώνουμε την κρέμα ,σκορπάμε τα μήλα και ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα από το crumble . Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 32-35 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Πολύ ελαφρύ και νόστιμο γλυκό, ιδανικό για να συνοδεύσει τον καφέ μας. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις