ταρτα μηλου με κρεμα και crumble
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
- 2 κρόκοι αυγών
- 2 κσ. ζάχαρη
- 2 κσ. αλεύρι
- 2 φλιτζάνια γάλα
- 1-2 βανίλιες
- 1 κ.σ. βούτυρο
- ελάχιστο αλάτι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ CRUMBLE
- 300 γρ. αλεύρι
- 120 γρ. ζάχαρη
- 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- 120 γρ. φρέσκο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 αυγό
- μια κουταλιά νερό
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΜΗΛΑ
- 2 μήλα κομμένα σε μικρά κυβάκια
- 1 κ.σ. ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τους κρόκους , τη ζάχαρη , το αλεύρι , τη βανίλια , το αλάτι , το γάλα και ανακατεύουμε . Το τοποθετούμε στο μάτι και φτιάχνουμε μία κρέμα , όταν πήξει αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Πάνω από την κρέμα βάζουμε μία μεμβράνη για να μην πιάσει κρούστα. Στην συνέχεια κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπεικιν , ρίχνουμε τη ζάχαρη, προσθέτουμε το βούτυρο σε κυβάκια. Είτε τρίβουμε το μείγμα με τα χέρια μέχρι να γίνει σαν ψίχουλα ή με το φτερό στο μίξερ. Χτυπάμε το αυγό με το νερό και ρίχνουμε μέσα στο crumble και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματίζονται τρίμματα.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τη ζάχαρη , μόλις η ζάχαρη αρχίσει να καραμελώνει ρίχνουμε τα μήλα, αυτά θα βγάλουν τα υγρά τους τα αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Παίρνουμε μια φόρμα( 24 εκ. που ανοίγει ) βάζουμε μία λαδόκολλα και ρίχνουμε τα 3/4 από το μείγμα του crumble. Πιέζουμε με τα δάχτυλα και δημιουργούμε μία βάση. Απλώνουμε την κρέμα ,σκορπάμε τα μήλα και ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα από το crumble . Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 32-35 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Πολύ ελαφρύ και νόστιμο γλυκό, ιδανικό για να συνοδεύσει τον καφέ μας.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τη ζάχαρη , μόλις η ζάχαρη αρχίσει να καραμελώνει ρίχνουμε τα μήλα, αυτά θα βγάλουν τα υγρά τους τα αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Παίρνουμε μια φόρμα( 24 εκ. που ανοίγει ) βάζουμε μία λαδόκολλα και ρίχνουμε τα 3/4 από το μείγμα του crumble. Πιέζουμε με τα δάχτυλα και δημιουργούμε μία βάση. Απλώνουμε την κρέμα ,σκορπάμε τα μήλα και ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα από το crumble . Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 32-35 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Πολύ ελαφρύ και νόστιμο γλυκό, ιδανικό για να συνοδεύσει τον καφέ μας.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου