τσισκεικ χωρις γλουτενη
για τους λάτρεις της σοκολάτας και για σίγουρη επιτυχία
- 3 αυγά
- 300γρ. ζάχαρη ή 1 1/2 φλιτζάνα
- 200 +200 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα ή ρικότα
- 180 γρ. μαύρη σοκολάτα
- 30 γρ. κακάο ή 3 κ.σ. + λίγο ακόμα για το πασπάλισμα
- 30 ml γάλα ή 3-4 κ.σ.
- 3 βανίλιες
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.σ. βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ ,προσθέτουμε τη ζάχαρη , το αλάτι και τις βανίλιες. Το χτυπάμε με το μίξερ για περίπου 5 λεπτά μέχρι να ασπρίσουν τα αυγά,προσθέτουμε τα 200 γρ. του φρέσκου τυριού και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1-2 λεπτά. Βάζουμε τα 2/3 του μείγματος σε ένα άλλο μπολ ενώ στο μεταξύ έχουμε λιώσει τη σοκολάτα σε πολύ χαμηλή φωτιά με το βούτυρο, την προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με το κακάο και ανακατεύουμε. Το μείγμα είναι πηχτό. Παίρνουμε μία ανοιγόμενη φόρμα των 20εκ. και στρώνουμε μία λαδόκολλα,παίρνουμε το μισό από το μείγμα της σοκολάτας και το απλώνουμε στη βάση της φόρμας. Το ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά. Παίρνουμε το μείγμα χωρίς το κακάο και προσθέτουμε το υπόλοιπο τυρί κρέμα και χτυπάμε με το μίξερ για 1-2 λεπτά. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και προσθέτουμε το άσπρο μείγμα, το ξαναβάζουμε στο φούρνο για 15 λεπτά. Ρίχνουμε στο μείγμα της σοκολάτας το γάλα για να το φέρουμε σε μία ρευστή μορφή. Βγάζουμε το ταψάκι από το φούρνο και μετά από 3-4 λεπτά ρίχνουμε το μείγμα της σοκολάτας και απλώνουμε προσεκτικά. Το ξαναβάζουμε στο φούρνο για 30 λεπτά. Τέλος το βγάζουμε από το φούρνο , το αφήνουμε να κρυώσει καλά και πασπαλίζουμε με το κακάο.
Το γλυκό παραμένει κρεμώδες επειδή δεν έχει καθόλου αλεύρι και βούτυρο.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου