Πίτσα στη στιγμή χωρίς ζυμάρι



Πίτσα στο τηγάνι με  ψωμί για ένα γρήγορο σνακ 




ΥΛΙΚΑ

  • 3 χοντρές φέτες ψωμί
  • 1 αυγό 
  • 2 κ. σ. Γιαούρτι ή 1 φλιτζάνι γάλα 
  • Μισή τριμμένη ντομάτα ή 1 κουταλιά πελτέ αραιωμένη με νερό 
  • Μια πρέζα αλάτι 
  • Μια πρέζα ρίγανη 
  • 3 κ. σ. Λάδι 

ΕΚΕΤΕΛΕΣΗ 

Αρχικά χτυπάμε το αυγό με το γιαούρτι ή το γάλα και προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτα, την ρίγανη, το αλάτι και το λαδι. Κόβουμε το ψωμί σε μικρούς κύβους και το προσθέτουμε στο μείγμα, αφήνουμε να απορροφήσει το ψωμί τα υγρά 10-15 λεπτά και μετά το πιέζουμε με ένα πιρούνι για να γίνει ένα μείγμα. Λαδώνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε μέσα το μείγμα, πιέζοντας με ένα κουτάλι για να απλωθεί ομοιόμορφα και χωρίς κενά. Δεν βάζουμε σάλτσα από πάνω όπως στην πίτσα γιατί έχουμε ήδη ρίξει μέσα στο ψωμί. 
Από πάνω μπορείτε να προσθέσετε ότι σας αρέσει ( γκούντα, τυρί φέτα, σαλάμι, ελιές). Ανάβουμε το μάτι σε μέτρια φωτιά και σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα καπάκι για να λιώσουν τα τυριά, και κατά διαστήματα ελέγχουμε τη πίτσα μας αν ρόδισε.

Να είστε σίγουροι ότι το ζυμάρι της πίτσας δεν ξεχωρίζει από το κλασσικό, γίνεται όμως πιο εύκολα ενώ είναι το ίδιο νόστιμο 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις