Banana bread








ΥΛΙΚΑ

2 μπανάνες
2 αυγά
20 γρ. Κακάο
150 γρ. Αλεύρι αμυγδάλου
5 χουρμάδες μουχλιασμένους σε ζεστό νερό
1 1/2 κ. γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ. γ. Σόδα
30 γρ. Καρύδια
2 κ. σ. Νερό
1 βανίλια
Ξύσμα από 1 πορτοκαλί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά στο μπλέντερ αλέθουμε τις μπανάνες, τα αυγά, τους χουρμάδες, τα καρύδια, το νερό, το ξύσμα και τη βανίλια. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα και το μπέικιν. Προσθέτουμε το υγρό μείγμα που αλέσαμε στο μπλέντερ σε αυτό με το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Βάζουμε το κεικ μας σε μία φόρμα του κεικ όπου έχουμε τοποθετήσει μία λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-22 λεπτά, πριν το βγάλουμε από το φούρνο ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν είναι έτοιμο. Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά πριν το κόψουμε. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις