ΚΕΙΚ ΜΕ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΚΑΙ ΦΙΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟΥ




     Αφράτο κέικ με λαχταριστή επικάλυψη              σοκολάτας και φιστικοβούτυρου




ΣΤΕΓΝΑ ΥΛΙΚΑ

  • 2 1/4 κούπας αλεύρι
  • 1 κούπα σκόνη κακάο
  • 2,5 κ.γ. μπεικιν πάουντερ
  • 1κ.γ. σόδα
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα μαύρη ζάχαρη

ΥΓΡΑ ΥΛΙΚΑ
  • 1 1/2 βουτυρόγαλα
  • 1/2 κ.σ. καφέ δυνατό
  • 1/2 κούπα ηλιέλαιο
  • 2 βανίλιες
  • 4 αυγά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
  • 1/2 κούπας βούτυρο ανάλατο
  • 110 γρ. σοκολάτα γλυκόπικρη
  • 1/2 κούπα κακάο
  • 2 κ.σ. άχνη ζάχαρη
  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος
  • 2-3 κ.σ. φιστικοβούτυρο
  • 1 βανίλια
  • λίγο αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

Αρχικά λιώνουμε το βούτυρο με την σοκολάτα. Το βάζουμε στο μίξερ και προσθέτουμε το κακάο, την άχνη ζάχαρη,φιστικοβούτυρο,και τα χτυπάω όλα μαζί. Στην συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος (αφού την έχουμε χτυπήσει μαζί με την βανίλια και αλάτι ) και τα ανακατεύουμε.
.



ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

Αρχικά ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα στεγνά και σε ένα άλλο τα υγρά και στην συνέχεια τα ενώνουμε όλα μαζί σε ένα άλλο μπολ. Εμείς κάναμε τη μίση δόση . Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα ,ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα ή με ένα ξυλάκι αν έχει ψηθεί.
Μόλις βγει το κέικ απλώνουμε από πάνω την επικάλυψη και το αφήσουμε να κρυώσει καλά ,για έξτρα γεύση και απόλαυση μπορείτε να πασπαλίσετε λίγο κακάο.


Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις