Ινδικά ρεβύθια




 Ένα νόστιμο, υγιεινό, νηστίσιμο και vegan πιάτο, που θα φέρει την ανατολή στην κουζίνα σας
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 2 ΆΤΟΜΑ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΣΚΟΥΣ

  • 2 φλιτζάνια ρεβύθια 
  • 4-5 αποξηραμένα βερίκοκα
  • 3-4 χουρμάδες 
  • 2 κσ. Αμύγδαλο φίλε ψημενα
  • 2-3κσ. Ντοματάκια ψιλοκομμένα
  • 1κγ. Κολιανδρο σε σκόνη 
  • Χυμό απο μισό λεμόνι 
  • Λαδι, αλάτι, πιπέρι 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΡΕΒΎΘΙΑ 

  • 2 φλιτζάνια βρασμένα ρεβύθια 
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
  • 2 μέτρια καρότα κομμένα σε κυβακια
  • 2 κλοναρια σελινο ψιλοκομμένο 
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο 
  • 2 κγ. Κολιανδρο σε σκόνη 
  • 2κγ. Κάρυ σε σκόνη 
  • 2κγ. Κύμινο σε σκόνη 
  • Λίγο μπούκοβο ή καυτερό πιπέρι 
  • 1/2 κονσέρβα γάλα καρύδας
  • Χυμό από μισο λεμόνι 
  • Λάδι, αλάτι, πιπέρι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΣΚΟΥΣ

Προετοιμάζουμε το κουσκούς σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα ζεστό νερό και αφήνουμε το κουσκούς να φουσκώσει). Ψιλοκόβουμε το βερίκοκο, τους χουρμάδες και τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ με το κουσκούς μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΡΕΒΎΘΙΑ 

Ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα όλα τα υλικά εκτός από τα ρεβύθια , το γάλα καρύδας και το λεμόνι. Καβουρδίζουμε σε μέτρια φωτιά  μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά και τα μπαχαρικά να βγάλουν τα αρώματα τους. Προσθέτουμε τα ρεβύθια και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το γάλα καρύδας με το χυμό λεμόνι, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5-10 λεπτα.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις