ανατολιτικο πεΪνιρλι-χατσαπούρι


Ένα πεινιρλι με ανατολική προέλευση που θα σας κάνει να γλείφεται τα δάχτυλα σας




ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ(8 ΜΕΓΑΛΑ ΠΕΝΙΡΛΙ)

  • 800 γρ. Αλεύρι (400γρ. Για όλες τις χρήσεις και 400 γρ. Κίτρινο)
  • 2 φακελάκια μαγιά ξερή 
  • 1κσ. Αλάτι 
  • 2κσ. Ζάχαρη ή μέλι 
  • 150γρ. Χλιαρό γάλα - 1 ποτήρι του ουίσκι
  • 350-400γρ. Νερό 
  • 4-5κ.σ. Λάδι 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ


  • 3 συσκευασία Μιξ τυριών των 200γρ.(καπνιστά τυριά μοτσαρέλα γκούντα) 
  • Μισό κιλό φέτα 
  • Σουτζούκι ή παστουρμά ή κάθε άλλο είδος αλλαντικό της αρεσκείας σας. 
  • ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΆ πιπεριά πράσινη ή κόκκινη 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΡΔΟΒΟΥΤΥΡΟ 

  • μισό βούτυρο φρέσκο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο τριμμένο 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το σκόρδο




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε όλα τα στεγνά υλικά στο μπολ του μίξερ και ανακατεύουμε ελαφρά. Προσθέτουμε το χλιαρό γάλα, σιγά σιγά το νερό και ανακατεύουμε με το μίξερ μέχρι να έχουμε μια μαλακή ελαστική ζύμη, μπορεί χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό ανάλογα το αλεύρι. Σκεπάζουμε το ζυμάρι με μια μεμβράνη και το αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο. Πατάμε τη ζύμη με τα χέρια μας,τη τοποθετούμε  σε ένα αλευρωμένο  πάγκο, χωρίζουμε σε 8 ή περισσότερες μερίδες, ανοίγουμε την κάθε μερίδα σε φύλλο περίπου με 1 εκ πλάτος και αλείφουμε όλο το φύλλο με σκορδοβούτυρο πριν τοποθετήσουμε τα τυριά όπως στις φωτογραφίες. Προσέχουμε να ενώσουμε καλά τις άκρες του πεινιρλί για να μην βγει απ έξω από τη ζύμη η γέμιση. Το κασέρι το απλώνουμε σε όλη τη επιφάνεια έτσι ώστε όταν το τρώμε  να ξεχειλίζει από παντού.












Ψήνουμε στους 240 βαθμούς για 10-15 λεπτά ανάλογα το φούρνο μέχρι να ροδίσουν. Αυτό το κάνουμε για να ψηθεί γρήγορα απ έξω και από μέσα η ζύμη να παραμένει μαλακή και έτσι το τελικό αποτέλεσμα να είναι τραγανό και ζουμερό ταυτόχρονα. Μόλις βγουν από το φούρνο τα αλείφουμε με το υπόλοιπο σκορδοβούτυρο.
Καλή σας απόλαυση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις